Bijzonder papier, druktechniek en vouwwijze » studio10am.nl
visual designer, grafisch ontwerper, Rotterdam, vormgeving, Magda Margarint, Studio 10am, graphic designer Rotterdam, grafisch vormgever Rotterdam, freelancer, freelance grafisch ontwerper, visual identity designer, visuele vormgeving, visual design, brand identity, branding
21315
post-template-default,single,single-post,postid-21315,single-format-gallery,theme-hazel,hazel-core-1.0.2,woocommerce-no-js,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive

Bijzonder papier, druktechniek en vouwwijze

Gemaakt in het team van hAAi.

 

Van 2008 tot eind 2018 ben ik naast mijn werkzaamheden voor Studio 10am, ook part-time werkzaam geweest voor ontwerpbureau hAAi (kort voor het Allemaal Anders instituut). In de afgelopen jaren heb ik in het team van hAAi aan een aantal mooie opdrachten mogen werken.

 

Een van mijn favoriete opdrachten was het jaarbericht voor Locov (het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer). Gezien de kleine oplage was het mogelijk om helemaal los te gaan op de bijzondere vouwwijze, speciale papiersoort en druktechniek. Dit was steeds de kern van het concept. In deze opdracht kwamen alle elementen samen, die ik graag met het vak grafisch ontwerpen wil doen en ontdekken.

 

In de loop der jaren hebben we een preeg toegepast en een andere manier van omgaan met spotvernis in combinatie met de papiersoort Curious Metallics van de Creative Papers lijn van Arjo Wiggins. De techniek van laserstansen hebben we toegepast in combinatie met de papiersoort Curious Matter. Via Antalis is het papier verkrijgbaar.

 

In overleg met Drukkerij van Deventer – die de productie verzorgde – werden de mogelijkheden besproken. Keer op keer was het eindresultaat een mooi stukje drukwerk, waar ik nog steeds erg trots op ben!