Tentoonstelling POP UP Exhibition Amsterdam | studio10am.nl
visual designer, grafisch ontwerper, Rotterdam, vormgeving, Magda Margarint, Studio 10am, graphic designer Rotterdam, grafisch vormgever Rotterdam, freelancer, freelance grafisch ontwerper, visual identity designer, visuele vormgeving, visual design, brand identity, branding
20806
post-template-default,single,single-post,postid-20806,single-format-gallery,theme-hazel,hazel-core-1.0.2,woocommerce-no-js,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive
  • Banieren papier-tentoonstelling Pop Up Exhibitions Amsterdam
  • Ontwerpen koperinkt op donkerblauw papier op papier-tentoonstelling Pop Up Exhibitions Amsterdam
  • Ontwerpern op metalic papier papier-tentoonstelling Pop Up Exhibitions
  • Ontwerpen op fel gekleurd papier te zien op papier-tentoonstelling Pop Up Exhibitions Amsterdam

Een tentoonstelling over papier: POP UP Exhibition Amsterdam

Op 22 en 23 mei 2015 vond er in de Hallen Studios in Amsterdam de tentoonstelling ‘POP UP Exhibitions’ plaats. Een expositie over bijzonder drukwerk op bijzonder papier. Als liefhebber van grafisch ontwerp en mooi drukwerk moest ik daar natuurlijk bij zijn!

 

De monumentale tramremise aan de Hannie Dankbaarpassage in Amsterdam is een prachtige mooie waar media, cultuur, mode, horeca en ambachten samenkomen. De tentoonstelling kwam hier dan ook goed tot zijn recht. Er waren meer dan 150 ontwerpen uit 30 landen te zien. Een interessante collectie met onder andere brochures, huisstijlen, uitnodigingen, boeken, flyers, posters en luxe verpakkingen. Allemaal gedrukt (digitaal of offset) op een speciale papiersoort uit de collectie van Arjowiggins Creative Papers.

 

De perfecte combinatie van papier, ontwerp en druktechniek

De nadruk lag niet alleen op het mooie papier, maar ook op typografie en de verschillende grafische technieken die met het papier mogelijk zijn. Zoals lasergraveren, lasersnijden, zeefdrukken, pregen, drukken met witte inkt en de toepassing van foliedruk en letterpress. Ook kwamen bijzondere vouwwijzen en stansvormen aan bod. Erg inspirerend, er waren zoveel goede ontwerpen en mooi drukwerk te zien!

 

Wat mij betreft mogen er meer van dit soort tentoonstellingen over grafische vormgeving en papier worden georganiseerd. In een tijd dat drukwerk steeds meer wordt vervangen door digitale uitingen, is het goed om aandacht te blijven geven aan bijzondere ontwerpen, technieken en drukwerk op mooi papier!

 

De tentoonstelling werd mogelijk gemaakt door Arjowiggins Creative Papers, wereldwijd een toonaangevende fabrikant van papier voor de creatieve sector, en Antalis, de grootste papier- en verpakkingsdistributeur van Europa. De expositie was van januari tot juni 2015 te bezoeken. Elke maand vond de tentoonstelling gedurende drie dagen plaats in de steden Amsterdam, Parijs, Barcelona, Milaan, Londen en Berlijn. Allemaal steden met een sterke grafisch ontwerp-  en papiercultuur.